Spiritualized er Jason Pierce og hans visjon om musikk.

Siden starten i 1990, og den første albumutgivelsen i 1992, har besetningen variert. Hjertet i musikken har vært den samme i alle år og sirkler rundt personlige tema som kjærlighet, livsangst, dop og åndelighet.

Fra starten var Spiritualized et prosjekt der elektronika og rockeformatet ble smeltet sammen. På den mest kjente utgivelsen, «Ladies and Gentlemen, We Are Floating in Space» fra 1997, blir gospel og strykere viktig, og lydbidlet utvides til store, myke lydtepper.

I høst gjennomfører Spiritualized en miniturne der musikere er Jason Pierce på akustisk gitar og Doggen på el-piano, samt en gospeltrio og strykekvartet. Ole Einar og jeg var i Edinburgs Queens Hall på lørdagens konsert.

Enkelt, rett frem og bevegende vakkert. Låter fra en periode på 20 år fremført ektefølt og med dybde. En fremføring der det var kort mellom ytterste tåredryppende stillhet og øredøvende jubel, men alltid nært, varmt og inderlig.

En konsert med høy kvalitet og en maktdemonstrasjon fra en låtskriver som fortjener mye mer oppmerksomhet. Selv om han ikke vil ha det selv…