Tegneserier er mer enn Donald og Fantomet. Det finnes en lang og stolt tradisjon med tegneserier i et stort format, på norsk ofte kalt tegneserieromaner.

Både Europa, USA og Japan har stolte, men ulike tradisjoner for lange tegneserier rettet mot både barn og voksne, eller kun voksne.

Moderne klassikere er V for Vendetta og Watchmen, serier fra 80-tallet som er på noen hundre sider. Seriene har en sammenhengene historie og er basert på tett samarbeid mellom manusforfatter og tegner. Dette er serier av høy kunstnerisk kvalitet, samtidig som de har en almenngyldig appell som er salgbar. I tillegg har Europa tradisjoner for album, av typen TinTin, Lucky Luke og Asterix, men disse er vanligvis laget for barn og ungdom.

Japan har en lang tradisjon for tegneserier av et mer episk format under betegnelsen Manga. Disse er ofte svært lange, og er mer lettbente og lyse i stilen. Noen egner seg for barn, andre for voksne.

USA har en egen tradisjon med lange serier, bla.a. representer med Carl Barks klassiske lange eventyr for Walt Disney. I tillegg er amerikanerne svært superhelt fikserte, og mange av utgivelsene der har fokus på Superman, Batman, Spiderman og tilsvarende. Disse seriene er tradisjonelt rettet mot barn og unge.